Taahhütler

"Powering a Greener Future", Avrupa ve Afrika'ya yönelik sürdürülebilirlik programımızdır. Bu program, 2030 yılına kadar gerçekleştireceğimiz sekiz somut taahhütten oluşmaktadır.

AB Pil Yönetmeliği'nin yeni hedeflerini desteklemek amacıyla, kullanılmış pillerin toplanması konusundaki çalışmalarımıza daha da çok güç veriyoruz:

  • Markalı tüketici kampanyaları aracılığıyla ilave 100 milyon kullanılmış pilin toplanmasına yardımcı oluyoruz.
  • Pil etiketleri için geri dönüştürülmüş malzeme, alkalin piller içinse %100 plastiksiz ambalaj kullanıyoruz.
  • - 200.000 öğrenciyi sürdürülebilirlik ve pil toplama konusunda eğitiyoruz.

Çocuk güvenliği teknolojisi alanında bir endüstri lideri olarak, lityum düğme pillerimizi çift blister plastik ambalajda, pilin üzerinde uyarı etiketleriyle ve özel Bitrex® kaplamayla sunuyoruz.

  • İlgili lityum düğme pillerin %100'üne acılaştırıcı kaplama uyguluyor ve bu pilleri çocuklar için güvenli ambalajlarda satıyoruz.

Paydaşlara erişim ve paydaşların sürekli katılımını sağlama çalışmalarımızın bir parçası olarak, şunu taahhüt ediyoruz:

  • - "Powering a Greener Future" konusundaki ilerlememizi düzenli olarak açıklayacağız.

Daha uzun ömürlü piller üretme tutkumuz, aynı zamanda CO2 emisyonunu azalttığımız anlamına gelir:

  • Portföyümüz genelinde, pillerimizin enerji verimliliğini %15 oranında artırdık.

Duracell olarak, Belçika'daki üretim ve paketleme birimlerimiz için iki net hedef belirledik:

  • Çöp sahasına sıfır atık bırakmak
  • Suyun ekosisteme %100 oranında geri kazandırılması

PAYDAŞLAR VE ÖNCELİKLER

Her yıl, paydaşlarımızı yıllık önceliklendirme anketimize katılmaya davet ediyoruz. Çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler, kanun koyucular, STK'lar ve dernekler açısından öncelik taşıyan alanları daha iyi anlamak istiyoruz. Avrupa ve Afrika'daki faaliyetlerimiz, iş ortaklarımız ve çeşitli paydaşlarımız için sürdürülebilir bir gelecek sağlamaya yönelik çalışmalarımızda; zamanımızı, paramızı ve enerjimizi öncelikle hangi alanlara yatıracağımızı belirlerken bu geri bildirimlerden faydalanırız.

2025'in önceliklendirme anketi sonucunda belirlenen en önemli üç konu:

  1. Pil geri dönüşümü ve atık yönetimi: Pillerin ve ambalaj malzemelerinin toplanması ve geri dönüştürülmesi, geri dönüştürülebilir ve geri dönüştürülmüş ambalajlar kullanmak, piller için tam döngüsel bir ekonomik model oluşturmak üzere yeni yöntemler belirlemek.
  2. İklim değişikliği: Başta CO2 olmak üzere sera gazı emisyonlarının yol açtığı küresel ısınma, sert hava koşulları, enerji ve ham madde maliyetlerinin yükselmesi, düzenlemelerin artması.
  3. Ürün kalitesi, uzun ömürlülük ve güvenlik: Devamlı iyileştirilerek üretilen, en yüksek kalitede ve dayanıklılıkta piller sunmak.

Paydaşların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden diğer bazı kareler:

Fabrika Müdürü Wim Vanaelten, Aarschot'taki alkalin piller için Duracell üretim tesisi ve Heist-op-den-Berg'deki paketleme ve dağıtım merkezi için 2025-2028 Geleceğin Fabrikası Ödülünü aldı. Ödüller Agoria Flanders Genel Müdürü Jolyce Demely tarafından verildi.
Şubat 2025
Duracell Avrupa ve Afrika Lider Ekibi'nin Batrec/İsviçre ziyareti
Temmuz 2024
Aarschot'taki üretim tesisine Corepile paydaş ziyareti
Nisan 2024
Avrupa Parlamentosu ziyareti sonrasında, Küresel Teknik Organizasyon'dan Duracell Lider Ekibi ile grup fotoğrafı
Mart 2024
Avrupa Parlamentosu Milletvekili Kathleen Van Brempt'in Aarschot'taki üretim tesisini ziyareti
Ocak 2024

AB BATARYA TÜZÜĞÜ

AB Batarya Tüzüğü nedir?

2023/1542 sayılı Yeni Batarya Tüzüğü, AB Yeşil Mutabakatı'nın temel taşlarından biridir ve Ağustos 2023 itibarıyla aşamalı bir uygulama takvimi ile yürürlüğe girmiştir. Sürdürülebilir bir döngüsel ekonomiyi teşvik eden Tüzük, Avrupa Birliği'nde satılan pillerin malzeme tedariki ve pil tasarımından üretime, bertarafa ve geri dönüşüme kadar tüm yaşam döngüsünü kapsar. Tüzük, genel kullanıma yönelik tüm taşınabilir piller ve dolayısıyla bizim portföyümüz için de geçerlidir. Daha fazla bilgi edinin.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Emisyonların azaltılması

Avrupa ve Afrika için geçerli sürdürülebilirlik gündemimize yıllar içinde hız verdik. Eylül 2023’te, Heist-op-den-Berg/Belçika’daki paketleme ve lojistik merkezimize 8.000’den fazla güneş paneli kurduk. Diğer çeşitli çalışmalarımızın yanı sıra, Avrupa’daki tesislerimizde 2014 yılına kıyasla yaklaşık %80 daha az CO2 salınımı yapıyoruz.

Atık azaltımı ve geri dönüşüm

Ayrıca alkalin piller için kullandığımız plastik ambalajları 200 tondan (2020) 13 tona (2025) düşürmeyi hedefliyoruz. Tüm karton ambalajlarımız, geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor. Çelik, manganez ve çinko gibi diğer ham maddeler, çeşitli amaçlarla kullanıma geri kazandırılıyor.

Ayrıca, Belçika’da üretilen AAA ve AA Plus ile AAA ve AA Optimum pillerimizin yanı sıra 9V Plus pillerimiz için dünyanın en zor kazanılan çevre sertifikalarından biri olan Nordic Swan Ecolabel’i almaya hak kazandığımızı bildirmekten gurur duyuyoruz.

Avrupa Pediatri Akademisi (EAP) ile Ortaklık

2023 yılında, yıllarca sürecek bir ortaklık için Avrupa Pediatri Akademisi (EAP) ile güçlerimizi birleştirdik. Ortak bir hedef olarak, ebeveynler ve sağlık uzmanları arasında pil yutmanın tehlikeleri konusunda farkındalık yaratıyoruz. Bu kapsamda, ebeveynler ve sağlık çalışanları için bir video ve bazı infografikler hazırladık. Ayrıca, Avrupa ve Güney Afrika genelinde yerel ölçekli çeşitli bilgilendirme kampanyaları yürüttük. Bu ortaklık, kısa bir süre önce 2027 yılına kadar uzatıldı. Daha fazla bilgi edinin.

Avrupa Pediatri Akademisi ile birlikte ebeveynleri ve tıbbi sağlık profesyonellerini pil yutmanın riskleri ve ilgili önleyici tedbirler hakkında bilgilendirmek için #PowerSafely kampanyasını başlattık. Aşağıda her hedef grup için 15 Avrupa diline çevrilmiş bir bilgi grafiği bulabilirsiniz.

Pillerinizi nasıl geri dönüştürebilirsiniz?

Pilleri evinizdeki geri dönüşüm kutusuna ATMAYIN. Bu ayrım, geri dönüşüm için yeterli değildir. Pillerin işlenmeden önce diğer atık türlerinden de ayrılması gerekir. (*2) .

Paydaşların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden diğer bazı kareler

Duracell Türkiye’nin IX.İstanbul Karbon Zirvesi’nde aldığı“Düşük Karbon Kahramanı” ödülü.
Duracell Türkiye’nin, 6 Şubat depreminden etkilenen Adıyaman Merkez İlköğretim Okulu’nda açtığı Bilim Odası.
Duracell Türkiye ve Doğa Koleji iş birliğinde yapılan Atık Pil Toplama Yarışması sonucunda birinci olan kampüs Çerkezköy’deki ödül töreni.