Bir sorunuz mu var? Bir kategori seçin ve en çok sorulan soruların cevaplarına ulaşın.
Pillerinizi oda sıcaklığında ve kuru bir ortamda saklamanızı öneririz. Aşırı soğuk ya da sıcak hava pil performansını düşürür. Pille çalışan cihazlarınızı çok sıcak yerlerde tutmamalısınız. Ayrıca ömrünü uzatmak için pilleri buzdolabında tutmak gerekli olmadığı gibi tavsiye de edilmez.
En iyi performansı elde etmek için pillerin temas ettiği yüzeyleri ve pil yuvalarını temiz tutmalısınız. Bunun için temiz bir kurşun kalem sileceği ya da bez kullanabilirsiniz.
Hayır. Pilleri parçalamayın. Bir pil parçalandığında ortaya çıkacak parçalar zararlı maddeler içerebilecekleri gibi, yaralanmanıza ya da yangına da sebep olabilir.
Her ne kadar piyasadaki pillerin çok büyük bir bölümünde temas halinde cilde zarar verebilecek türden kimyasallar bulunmasa da temastan mümkün olduğunca kaçınılmalı. Bunun için de pil içeriğindeki kimyasallar temas kaçınılmaz olduğunda gereken önlemler alınmalı. Pil kimyasalları göz ve ağıza temas ettirilmemeli. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ise ivedilikle doktora başvurulmalı.
Bir pili hiçbir şekilde yakmayın ya da yanan ateşe atmayın. Ateşe maruz kalan pil patlayabilir, kırılabilir ve güvenlik sorunları yaratabilir.
Küçük çocukların pillerle oynamasına izin verilmemeli. Piller elektrikli cihazlar için üretilmişlerdir, oyuncak olarak kullanılmamalılar. Piller yaygın kullanılan araçlar olmakla birlikte, bir dizi kimyasal reaksiyonla taşınabilir elektrik üretmektedirler. Bu nedenle pillerin içerdiği kimyasallara dokunulması söz konusu olduğunda gereken tüm önlemler alınmalı. Bir pil hiçbir şekilde parçalanmamalı, darbeye maruz kalmamalı, yanlış şekilde tutulmamalı ve oyuncak olarak kullanılmamalı. Birçok pilin çıplak deriye zarar verecek kimyasallar içermemesine rağmen, herhangi bir kimyasal gibi değerlendirilmelidirler. Her zaman pil kimyasalları ile temas durumunda önlemler alınmalıdır. Pil kimyasalları gözlere yaklaştırılmamalı ve yutulmamalıdır. Böyle bir durum maydana gelirse, hemen doktorunuz ile iletişime geçiniz. Güvenliğinizi sağlamak adına, çocukların pilleri kullanmaları sorumluluk sahibi yetişkin bireyler tarafından yakından gözetilmelidir.
Piller cihazdan şu koşullar altında çıkartılmalı: 1. Cihazın aylar boyunca kullanılmaması söz konusu olduğunda. 2. Piller bittiğinde (Bu şekilde pil sızıntısının cihaza vereceği muhtemel zararı önlemiş olursunuz.) 3. Pil fişe takılmak suretiyle kullanılırken.
Hayır, kullanımda olmayan pillerin ısınması normal değildir. Bu konuda pillerin üzerindeki ambalajlarda yer alan uyarıya dikkat etmelisiniz. Bu uyarıda tüketicilere pilleri ceplerinde ya da cüzdanlarında saklamamaları ve taşımamaları uyarısında bulunulur. Metal objelerle temas eden pillerin ömrü kısalabileceği gibi, olası bir sızıntı ya da kırılma yaralanmaya sebep olabilir.
Evet. Uzun süre kullanmayacağınızdan emin olduğunuz cihazlarınızın içinde pilleri tutmayınız.
Tüm piller geri dönüştürülmelidir. Piller, diğer ev atıklarıyla birlikte atılmamalı, geri dönüşüm için özel pil toplama noktalarına götürülmelidir.
Cihaz üreticisi tarafından tersi belirtilmediği sürece normalde alkalin piller kullandığınız tüm cihazlarda şarj edilebilir pil kullanabilirsiniz. Cihaz markasından farklı şarj edilebilir pil markaları kullanımının sorun yarattığına ilişkin herhangi bir bulgu mevcut değildir.
Evet. Duracell’in uyguladığı güvenlik tertibatı, pilleri şarj cihazında bütün gece bırakmanıza izin verir niteliktedir. Ancak Duracell kullanımdan sonra şarj cihazının fişten çekilmesini önerir.
Duracell şarj cihazları pil normal olarak şarj olduğunda düşük şarj düzenine geçer. Bu nedenle şarj cihazınızı kullanmadığınızda ve pilleriniz şarj olduğunda cihazınızı fişten çekmelisiniz.
Burada bir cevap bulamadınız mı? Bize bir mesaj yazın ve en kısa sürede cevap alın.
İLETİŞİMAdres: Uniq İstanbul-Ayazağa Caddesi No:4/B-204 Ofis Girişi Kat:1 Maslak 34396, Sarıyer-İstanbul
Tüketici Hattı: 0 850 502 61 40
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun 06.12.2016 tarihli ve 2016/DK/482 sayılı Arayan Hat Bilgisi (CLI) Kullanımına İlişkin Kararı uyarınca
[00800 49177628282] numaralı telefon hattımıza ulaşılamamaktadır. Lütfen [0850 502 61 40] numaralı hattımızı arayınız.